Què és la revisió itv i quins canvis han entrat en vigor?

Què és la revisió itv i quins canvis han entrat en vigor?

Tots sabem que tenim l’obligatorietat de passar la ITV periòdicament segons el que estableix el Reial Decret. Molts usuaris pensen que la seva finalitat és recaptatòria, i encara que comparteixo que el seu preu és elevat, no estic d’acord.

L’objectiu principal de la ITV és minimitzar el risc d’accident per causes tècniques. Es comprova que l’estat general i els elements de seguretat i mediambientals del vehicle es troben en unes condicions mínimes que et permetin seguir circulant sense que representi un perill per a les persones o elements de la via pública.

Us imagineu quants accidents s’eviten? Continuaries pensant que és recaptatori si un dia un familiar o amic teu és víctima d’un accident de trànsit provocat per un vehicle que no ha superat la inspecció obligatòria?

Segons la AECA-ITV entorn del 20% de vehicles circulen sense tenir la ITV vigent.

Ara us explicarem els canvis de la nova ITV que pretén que les inspeccions espanyoles s’adaptin a la nova normativa de la Unió Europea.

  1. Lliure elecció d’estació per a les inspeccions amb resultat desfavorable.
  2. Lectura de l’ordinador de bord (OBD) per inspeccionar els sistemes de seguretat electrònics i de control d’emissions.
  3. Els vehicles qualificats ‘històrics’ passen de 25 a 30 anys.
  4. Els inspectors han de tenir titulació técnica.
  5. Podrem realitzar la inspecció tècnica del nostre vehicle un mes abans de la data de caducitat. Es tindrà en compte la data de l’anterior segell sense que perdem dies per anticipar-la.
  6. La nova ITV reconeix certificats expedits en la resta de països membres de la UE.
  7. En segones inspeccions, s’haurá d’indicar si es “autoreparació” o acreditar la reparació amb la factura del taller reparador.
  8. S’aconsella incloure en la documentació el rebut d’haver pagat l’assegurança.

 

“Els vehicles amb un bon manteniment i no manipulats que es presentin a ITV no tenen per què tenir problemes”

 

 

No Comments

Post A Comment